Bitki yetiştirmek  bu hastalıklara iyi geliyor Bitki yetiştirmek bu hastalıklara iyi geliyor

TÜKETİCİ HİKAYELERİ
Ticari aracı Transit'in 50. yılını kutlamak üzere duygusal bir kampanya başlatan Ford, 50 yıllık geçmişi, tüketicilerin hikayelerinde bir araya getirdi.
KAYIP EMAKTAR
50 yıllık yolculuğu anlatan kampanyada, Ford Transit'in hikayesi ile birlikte bu araçları kullanan tüketicilerin yolculuk anılarına yer veriliyor.
Çalışmada, Kurşunlu Mahallesi'nde yaşayan 80 yaşındaki Mehmet Aktaş'ın hediye ettiği ve İnegöl Devlet Hastanesinin müzesinde bulunan 1973 model ambulansta bulunuyor.
Dergi haline getirilen çalışmada, Sağlık Bakım Hizmetleri Birim Sorumlusu Kamil Saçkesen ise 1973 model ambulansın yeniden doğuşunu yazdığı makaleyle anlattı.
ESKİ AHŞAP HASTANEDEN BETONARME HASTANEYE
Kamil Saçkesen'in yazısı şu şekilde;
Yıl 1973... Bursa'nın İnegöl ilçesinin halkı bir güçlüğü daha aşmanın mutluluğu ile yeni hastanelerinin açılışını yapmışlar, eserleriyle gururlular.
Teçhizatlara dar gelen, üzerinde yürürken tahtalarından gıcırtılar duyulan eski ahşap hastaneden, o zaman için çok modern olan, betonarme, tertemiz bir hastaneye geçilmiş. Ama bir eksikleri var, o da bir ambulans!
Halk zaten hastane yapmak için varını yoğunu seferber etmiş, elde kalanla ancak hastanenin tefrişatı tamamlanabilmiş. Ambulans büyük para o zamanlar.
Ne yapmalı, nasıl etmeli derken imdada gurbetteki İnegöllüler yetişmiş. Ta Almanyalardan gelmiş umut, orada çalışan işçiler aralarında topladıkları paralarla 1973 model bir Ford Transit ambulans hediye etmişler İnegöl Devlet Hastanesine. O da yıllarca hizmet vermiş, kim bilir kaç can kurtarmış.
HEDİYE EDİLEN AMBULANS BULUNAMADI
Şimdi günümüze dönelim, 2016'ya. İnegöl Devlet Hastanesinde çalışıyorum ben. Bu yıl, hastanenin 110. yılı kutlamaları çerçevesinde içerisinde küçük bir müze açmaya karar verdik. Dedik ki, 'En kıymetli parça 1973 Model Ford Transit ambulans olsa gerek, onu da bulmalıyız. Halkımız bu emektarı tanımalı'. Aynı zamanda hastanemizin ambulans şoförü olan Bünyamin Akmaz ile işe koyulduk. Ne yaptık ne ettik, bulamadık izini. Ama sonra öğrendik ki hurdaya verilmiş. Bunun üzerine Türkiye'nin her tarafında; Erzurum'dan Balıkesir'e, Kars'tan Kütahya'ya kadar aynı model Transit aramaya başladık.
Minibüsü
ARADIKLARI MİNİBÜSÜ KURŞUNLU'DA BULDULAR
Belediyelerden hurdalıklara kadar bakmadığımız yer kalmadı. Sağlam bir 1973 model Ford Transit yok. Sonra yanı başımızda, İnegöl'e 20 kilometre uzaklıktaki çilegiyle ünlü Kurşunlu'da bulduk onu. Eski şoförlerden, 80 yaşında Mehmet Aktaş var Kurşunlu'da dediler.
Aynı modelmiş bizim ambulansla onun minibüsü. Gittik köyünde bulduk kendisini, anlattık derdimizi. 'Benimkinin de peşinden çok koştu hurdacılar. Koydum hepsini, kestirmem kızımı' dedi.
Avluda, pencerenin önünde duruyormuş minibüs. Açtı perdeyi 'Bakin' dedi gururla, 'Yıllarca ekmeğini yedim, Eskişehir'e yolcu götürüp getirdim. Hiç yarı yolda bırakmadı beni, öyle kolay kolay kestirmem, ama madem müzeye konulacak bunu vereyim size, hak ettiği yeri bulsun...'
MÜZEYE SOKMAK İÇİN KAPI KESİLDİ
Minibüs o kadar temiz ve orijinaldi ki gözümün kamaştı! On yıldır orada, sessiz sedasız duruyordu. İçinde çuval çuval patates, soğan, bulgur vardı. Ertesi gün bir bidon benzinle almaya geldik aracı, ilk gün gibi tek seferde çalıştı.
Mehmet amcanın tabiriyle, 'Hak ettiği yere kendi tekerlekleriyle geldi'. Ford Transiti bakıma aldık, eksiklerini tamamladık, yeni boyasını yaptık. Onu hastanenin içindeki müzeye sokmak için kapıyı kestik.
Başhekimimiz Hayrettin Göçmen'in büyük desteği ve Hastane Mali İşler Müdürü Erkal Altay'ın yardımlarıyla oluşturduğumuz müzemizin açılış günü geldi.
Açılış törenine Mehmet Amcayı da çağırdık onu bir plaket ve alkışlarımızla onurlandırdık. Şimdi hastaneye gelen her hastayı onun ambulansı karşılıyor, iyileşenleri uğurluyor, onlarla fotoğraf çektiriyor.