Kentte açılan ilk meslek lisesi olan okuldan mezun olan öğrenciler, 50 yıl sonra farklı illerden kente gelerek Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla hizmet veren okullarında bir araya geldiler.Aynı zamanda futbol takımında da forma giyen öğrenciler, okulun bahçesinde bulunan futbol sahasında eski günlerdeki gibi formalarını giyip futbol oynadı.

Öğrenciler adına konuşan Şükrü Kelebek, "Sanat Okulunun ilk kadrosundan arkadaşlarla bir araya geldik. Okulumuzun bahçesinde nostalji yaşayalım istedik. Çok hatıralarımız var. Kendi elimizle diktiğimiz ağaçları gördük. Bu güzelliği yaşamak istedik. Farklı şehirlerden toplanarak böyle bir gün yaşadık. Çok memnun olduk. O günlerden bugüne değişenler oldu. İlk mezunların bu okula çok büyük emekleri oldu. Sanat okulunda meslek öğrendik ve hiç sıkıntı çekmeden yaşadık. Bu okul İnegöl'ün ilk lisesi. Bundan bir sene sonra İnegöl Lisesi açılmıştı. Yaşayan ilk ve tek meslek lisesi. Bizde burayı yaşatmak istiyoruz. En büyük dileğimiz buranın korunmasıdır. Okulun bahçesinde bulunan sahanın betonlaşmasını istemiyoruz. Buranın spor sahası olarak durmasını ve ilçe halkının burada spor yapmasını istiyoruz" dedi.

"BU OKULU DAĞITMIŞLAR"

1985 yılında okulda okul müdürlüğü yapan Musa Cankat ise: "Bu okulun temelinde bu öğrencilerin alın teri vardır. 50 yıl sonra görüyoruz ki bu okulu dağıtmışlar. Dağıtanlar Allah'ından bulsun. Türkiye'nin ihtiyacı olan üreten eleman yetiştirmektir. Buradaki öğrencilerin hepsi burayı bitirdikten sonra üretimin içinde görev aldılar, ülkeye bir şeyler ürettiler ama bu üreten okul dağıtıldı. Ülkem için üzülüyorum. Geldiğimiz noktada bu okulun dağıtılması başta İnegöl halkına ihanettir" diye konuştu.

Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar