2012 yılında temeli atılarak yapımına başlanan ve bu süreçte 3. kez edilen ihale sonucu yapımı tamamlanan İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, hizmete başlıyor.

50 ÜNİTLİK

Taşınma işleminin sürdüğü hastane 27 Haziran Pazartesi'den itibaren Alanyurtta hasta kabulüne başlayacak. Modern görünümüyle dikkat çeken hastane, 6 bin metrekare kapalı alana sahip.

50 diş ünitinin yanı sıra genel ve lokal olmak üzere, 6 yataklı 2 ameliyathane, 1 tam donanımlı engelli kliniği ve 2 adet pedodonti kliniğine sahip hastane ağız ve diş sağlığı anlamında önemli katkılarda bulunacak.

ESKİ HASTANEYE GİTMEYİN

Basın İletişim ve Eğitim Birimleri Sorumlusu Diş Hekimi Hasan Güleryüz, gelecek hafta başında hizmet vermeye başlayacak hastanenin 5 yıldızlı otel konforunda olduğunu belirterek, hastanede 25 diş hekiminin görev yapacağını bildirdi.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÖNERİLERİ

Ramazan ayında Ağız ve Diş Sağlığı önerilerinde de bulunan Diş Hekimi Güleryüz, "Ramazan boyunca işlenmiş gıdalardan, şekeri ve yağlı, aşırı baharatı, yiyeceklerden kaçının. Oruç mide asit seviyelerini arttırarak midede yanma, ağırlık hissi ve ağızda kötü ekşi tat ve kokuya yol açabilir. Bunu önlemek için sahurda liften zengin sebze, meyve, fasulye, nohut, v.b. yenebilir."

Sağlık Bakanı Açıkladı! Bundan Sonra... Sağlık Bakanı Açıkladı! Bundan Sonra...

"Ağızda mevcut diş çürükleri ve diş taşları ile bozulmuş veya kırılmış veya eskimiş dolgu ve köprüler de ağız kokusuna ve ağrıya neden olurlar. Bu sebeple Ramazan öncesi diş hekimine giderek bu tedavilerin yaptırılması sizi oruçluyken ağız kokusu ve ağrı gibi istenmeyen durumları yaşamaktan alıkoyacaktır."

"Diş çürükleri, diş eti iltihaplan ağız kokusunun önemli nedenlerindendir. Çay, kahve, kola gibi çok fazla kafein içeren içecekler az tüketilmelidir. Ramazan ayı boyunca ağız ve diş temizliğine özen göstermeyi de unutmayın. İftardan ve sahurdan sonra mutlaka dişlerinizi ve dilinizi fırçalayın, diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin" diye konuştu.