Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, İnegöl ve Mudanya ilçelerinde bulunan sağlıklı yaşam merkezlerinde vatandaşlara danışmanlık hizmeti verildiğini aktaran Akan yaptığı açıklamada;

SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ

"Danışma Merkezlerimiz geçtiğimiz yıl açıldı. 2017 yılında yaklaşık 5 bin kişiye danışmanlık yapıldı. Danışmanlık hizmeti sadece fazla kilolu ve obez kişilere değil, aynı zamanda diyabet hastalarına da verilmektedir. Sağlıklı yaşam merkezlerinde temel amaç, başvuran kişilere sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam alışkanlıkları kazandırmak."

Kusmak Orucu Bozar mı? Oruçlu iken kusan kişi ne yapmalı? Kusmak Orucu Bozar mı? Oruçlu iken kusan kişi ne yapmalı?

KİŞİYE UYGUN BESLENME PROGRAMI

"Beslenmenin düzenlenmesi diyabet hastalığında komplikasyonların önlenmesi için çok önemlidir. Her danışan vatandaşımıza yeteri kadar vakit ayrılmaktadır. Yapılan görüşmelerde hastanın fiziksel özellikleri yanında sosyal, kültürel yaşam ve beslenme alışkanlıkları da göz önüne alınarak kişiye uygun beslenme programı hazırlanmaktadır."

"Danışma merkezine gelen kişinin boy, kilo, bel çevresi gibi ölçümleri alınarak hesaplamalar yapılmaktadır. Günlük alması gereken enerji, protein, karbonhidrat ve yağ miktarlarına uygun diyeti hazırlanmaktadır" diye konuştu.