Mesudiye Mahallesi İlhan Aydemir ve İnegöl Ziraat Odası Meclis üyesi Zakir Özonan'ın girişimiyle başlatılan imza kampanyası sonucunda Akçasu Deresi'nde Devlet Su işleri tarafından ıslah çalışmaları başladı. Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, çalışmaları yerinde inceledi.

2 KEZ TAŞTI

İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok! İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok!

Çelik; "Akçasu deresinin kenarındayız. 67 yılından bu yana bu dere hiç ıslah edilmemiş. Bildiğiniz gibi Mart ayında sel baskını olmuştu. Çiftçilerimiz büyük zarar görmüştü. Yaklaşık bin dönüm bir alanda zarar olmuştu. Haziran ayında dere bir kez daha taştı. Yeniden zarar görmüştük. Biz bunu gündeme getirdik. Devlet Su İşleri geldi ve ıslah çalışmalarına başladı. Ankara yolundaki köprüden itibaren çalışmalar başladı ve Hayvan Pazarı'nın olduğu alanda da devam ediyor. Bundan sonra da bu bölgede dereden kaynaklı sel felaketi olacağını tahmin etmiyoruz. Bu çalışmaları yürüten arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Devlet Su İşleri, Büyükşehir, kimin katkısı varsa teşekkür ediyoruz. Çalışmalar birkaç ay kadar sürecek" dedi.

İMZA KAMPANYASI SONUÇ VERDİ

Mesudiye Mahallesi İlhan Aydemir ise arazi sahipleri ile birlikte sel felaketinden sonra imza topladıklarını ve ilgili yerlere müracaat ettiklerini kaydederek; "Çalışmalar başladı. Bundan dolayı da memnuniyet duyuyoruz. İnşallah arazilerimiz sular altında kalmaz. Mahsulümüz de zarar görmez. Devlet Su İşlerine teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.