İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı

İnegöl Servisçiler Kooperatifi (İNSERKOOP) Başkanı Cengiz Küçük, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ile birlikte servis araçlarının eksiksiz bir şekilde öğrenci servisine başladığını söyledi.

BAŞARIYI YAKALADIK

Başkan Cengiz Küçük;

"Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okulların servis taşımacılığı başladı. Öğrencilere başarılar diliyorum. Servisçiler olarak büyükşehirin kanunlarını bu sene uygulamaya başladık.

Okullar başlamadan önce bütün araçlarımızın kontrolleri yapıldı. Araçlara 'Okul taşıtı' ve 'DUR' levhası asıldı."

"S plakalı araçlarla servis hizmeti veriyoruz. Bizim 137 üyemiz var. Bu üyelerimizin 410 tanede arabası var. Üye olmayanlarla birlikte araç sayısı 470'e çıkıyor.

Bizim araçların sadece 140'ı mahallelerdeki (köylerdeki) öğrencileri taşıyor. Servisçiler olarak başarıyı yakaladık. Amacımız öğrencileri sağ selim teslim etmek" dedi.

OKUL SERVİS ÜCRETLERİ

Okul servis ücretleri hakkında konuşan Küçük;

"Bu sene öğrenci sayımız en fazla kampüste arttı. Geçen yıl 8 arabayla öğrenci servisi çekiyorduk bu yıl bu sayı 23 araca çıktı. Fiyatlarımız şehir içinde İnegöl'de servis taşıma ücretleri 120 TL ile 130 TL arasında değişiyor.

Kilometre arttıkça fiyatta artıyor. Servis fiyatları Yenice ve Alanyurtta 140 TL'ye çıkıyor. Kampüste servis fiyatını ucuz tuttuk. Bursa'ya giden öğrencimiz çok fazla yok."

"Diğer ilçelere göre fiyatlarımız ucuz. Büyükşehir Belediyesinin fiyat tarifesini uygulasak öğrenci bulumayız.

Fiyatları 130 TL'den başlıyor. 10 kilometrede fiyat 250 TL'ye çıkıyor. Biz 10 kilometre uzaklıktaki kampüse 130 TL'ye gidiyoruz" diye konuştu.

KORSAN PERSONEL SERVİSLERİ

Kooperatif Başkanı Cengiz Küçük, İnegöl'de korsan öğrenci taşıyan servisi olmadığını ancak personel taşıyan korsan servislerin olduğunu söyledi.