BANYODA BULDUĞU TEMİZLİK MADDESİNİ İÇTİ

İnegöl’de ikamet eden 7 yaşındaki Kayra, 2010 yılında evinin banyosunda bulduğu temizlik maddesini içtikten sonra fenalaştı.

Ailesi tarafından önce Çekirge Devlet, daha sonra Dörtçelik Çocuk Hastaneleri’ne götürülen çocuğun tedavisine, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde devam edildi.

Bursada iki kez ameliyat edilen çocuk, Ankarada Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü.

YEMEK BORUSU ZARAR GÖRMÜŞ

Kayra, Ankarada da 28 cerrahi operasyon geçirdi. Bu ameliyatlarda, çocuğun midesinin bir bölümü alındı ve ağız içi, böbrekleri ile diğer organlarına müdahalelerde bulunuldu.

Yemek borusu zarar gördüğü için bağırsağından kolon çekilen Kayra, yutma refleksi olmadığından ağız yoluyla değil karnından besleniyor.

Geceleri tükürüğünü yutamadığından sık sık boğulma tehlikesi geçiren çocuk, sürekli öksürüyor.

DOKTORLAR DA ŞAŞIRDI

Anne Ayşen Karakaş, oğlunun kimyasal maddeyi içince önce dilinin paramparça olduğunu, ağız içi ve diş etlerinde ciddi yanıklar meydana geldiğini söyledi.

Geçirdiği operasyonlar sonucu oğlunun ağız içinde herhangi bir sorun kalmadığını belirten Karakaş, şöyle devam etti:

Gırtlak kısmında ciddi yanıkları var. O maddeyi içtiği için yemek borusu yok oldu. Olmayan bir şey kalın bağırsağından çekildi ve yukarı yapıldı ama şu anda eskisi gibi olmadığı için ve hiçbir şekilde yutamıyor.

3-4 yıldır bu sorunla ilgili fizyoterapi alıyor ama bu tedaviye hiçbir şekilde karşılık veremiyor. Ameliyatı yapan doktorlar da şaşırmış durumda. Çünkü hepsi İlk defa böyle bir vaka ile karşılaştım. Ne yapacağımızı artık biz de bilmiyoruz dediler.

Onlar da tedaviyi bıraktı çünkü oğlum tedaviye cevap veremiyor.

YURT DIŞINDA TEDAVİ İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Sürekli Ankaraya gidip geliyoruz. Harcanan parayı önemsemiyorum. Çocuğumun bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyorum. Başka hiçbir şey istemiyorum.

Oğlunun durumuyla ilgili bazı kurumlara başvurduklarını aktaran Karakaş, gerekirse yurt dışında tedavi edilmesi için destek beklediklerini bildirdi.


İnegöl ilçesinde yaşayan anneanne Meral Güneş ise kızı çalıştığı için torununa kendisinin baktığını, gece gündüz ilgilenmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Anaokuluna giden torununun bir şey yiyip içemediği, çiğnediği yiyecekleri tükürdüğü bilgisini veren Güneş, Bu nedenle okulda torunumu yemek salonuna almıyorlar. Yemek saatlerinde okula gidip karnından besliyorum dedi.

SÜREKLİ ONUN BAŞINDA BEKLİYORUM

Güneş, geceleri de torununun başında adeta nöbet tuttuğunu anlattı.

Torunu hastalanınca rahatsızlığının arttığını vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

3 yıldır eşimden ayrı yatıyorum. Sürekli onun başında bekliyorum. Bazen saat 02.00de, 03.00te rahatsızlanıyor. Böyle bir durumda alıp hastaneye götürmek zorundayız çünkü ateşleniyor, boğulma tehlikesi geçiriyor.

Birkaç kez ambulans bile çağırdığımız oldu. Bir de beslenme borusu patladığı zaman İnegölde değiştirme imkanımız yok, Bursaya gitmemiz lazım. 3 saat içinde değişmesi lazım. Değişmediği takdirde tıkanma oluyor. Bunları karşılayacak maddi güçte değiliz.

Sadece eşim çalışıyor. Evimiz kira. Oğlum var, üniversitede okuyor. Kızımın durumu da belli. O da çalışmaya başladı. Ankaraya gidip gelmek bizi gerçekten zorlamaya başladı. Bir gidişimiz 600-700 lira. Maddi durumumuz buna elverişli değil.

Torunumun bir an önce iyileşmesini istiyorum. Bize ellerini uzatsınlar ne olur. Başka bir şey istediğimiz yok. İlk önce onun kurtulması. Sağlığına kavuşsun, başka bir şey istemiyoruz.