SEÇİLMİŞ İKİNCİ YÖNETİM
Temmuz ayında yapılan genel kurulla göreve gelen Mobiliyum AVM'nin yeni yönetimi basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.
Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, 2 Temmuz'da yapılan genel kurulla 116 üyenin oyuyla seçildiklerini ve kendilerinin seçilmiş ikinci yönetim olduğunu söyledi.
BOŞ YER YOK
AVM içerisinde bulunan üst katlardaki işyerlerinin tamamını sattıklarını belirten Han, "Göreve geldiğimiz günden sonra bu yapılmış eseri daha güzel yerlere taşıma adına bütün arkadaşlarımızla beraber el birliği ve işbirliği yaptık yönetim kurulu dışında komisyon kurulları oluşturduk."
"Bizim üst katta 42 dükkanımız bulunuyor. Bunların bir kısmı geçtiğimiz aylarda ihale usulüyle satılışa çıkartıldı. Kısmen de olsa başarılı olduk ama tamamını satamadık. Göreve geldiğimiz günden itibaren yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda işyerlerimizin tamamını sattık. Alt ve üst katta tüm dükkanlarımız dolu, bir tane dahi boş dükkanımız yok" dedi.
BORCUMUZ YOK
Mobiliyum AVM ile ilgili borçların konuşulduğunu aktaran Han,
"Biz göreve geldiğimizde ciddi borçlarımız vardı. Borçları kapatabilme adına çalışmalar yaptık. Şuanda Mobiliyum AVM olarak hiçbir devlet kuruluşuna borcumuz yok. Sadece SGK kurumuna yapılandırmadan dolayı 960 bin TL borcumuz var.
Hiçbir kurum ve kuruluşa bugün itibariyle ödenecek borcumuz yok. Mobiliyum AVM olarak daha güzel günler bizi bekliyor."
"Dışarıda konuşulan borçlar var. Evet, bunlar konuşuluyordu ama şuan itibariyle banka borcumuz dahil borçlarımızı temizledik. Üst kattaki dükkan satışlarından elde ettiğimiz gelir ve harcamalarımızı kısarak devlet kurumu dahil şahısa bizim bir borcumuz yok.
Sadece geçmiş yönetimle ilgili avukatta 3 tane dosyamız var. Bunları da inşallah temizleyip Mobiliyum AVM'yi güzel yerlere getirmeye çabalıyoruz. Toplam borcumuz 36 milyon TL idi. Ama bugün itibariyle Mobiliyum AVM'nin her hangi şahsa ve kuruma borcu yok" diye konuştu.
"FETÖ ÖRGÜTÜNE 1 KURUŞ GİTMİŞ DEĞİL"
Mobiliyum AVM'ye sahip çıkılmasını isteyen Han şöyle konuştu;
"Bundan önceki yönetici arkadaşlarımız zoru başardı. Hayallerle umutlarla yola çıkıldı. 53 üye bir ara gelip hayal bile edilemeyecek şeyleri meydana getirdiler. Bu süreçlerde hatalar da olmuştur. Çünkü rakamlar ve proje büyük. Malum şuanda tutuklu olanlar da var."
"Ama biz kendi yaptığımız incelemelerde malum örgüte Mobiliyum AVM'den bir kuruş çıkmış değil. Ama bizim kooperatifimiz herkese açık. Biz bugün de yarın da her türlü denetime hazırız. Sadece söylemler var. Mobilyaya ve Mobiliyum AVM'ye hepimizin sahip çıkması lazım."
B ETABINA TÜP GEÇİT
B etabı ile alakalı da Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, "İnşaat hızlı bir şekilde devam ediyor. 10 ayda bitirmeyi hedefliyoruz. İnşallah başarılı oluruz. Çatımız tamamen kapandı, kaba işlerimiz %90 tamamlandı. Dış cephe ve ince işçiliklerimiz kaldı. 1 milyon dolar bütçeyle B etabına tüp geçit veya farklı tarzda geçit yapmayı planlıyoruz."
190 BİN METRE KARE KAPALI ALAN
"Mobiliyum AVM, 82 bin 248 metre kare toplam alan arsa üzerine kurulu. A etabının toplam kapalı alanı 117 bin metre kare, B etabının da 70 bin 420 metre kare. Toplamda 190 bin metre kare kapalı alana ulaşacağız.
Türkiye ve Avrupa'ya baktığınızda sektöründe Avrupa'nın ve Türkiye'nin kapalı en büyük mobilya AVM'si olarak göz önüne geliyor."
"A etabına bugüne kadar harcadığımız para 110 milyon TL. B etabında şuana kadar 63 milyon TL harcadık. Yaklaşık 21 milyon TL ilave bütçe çıkardık. Toplamda 86 milyon TL gibi rakamla bu etabı A etabı durumuna getirmeyi düşünüyoruz" dedi.
Reklam Komisyonu Sorumlusu Metin Baydar ise Mobiliyum AVM'nin üreticiye ciddi değer kattığını söyledi.

Altın Ne Kadar? 18 Nisan Güncel Altın Fiyatları Altın Ne Kadar? 18 Nisan Güncel Altın Fiyatları