İNESMEK, bu yıl açılan 52 farklı branştaki kurslarının mezunlarını vermeye devam ediyor. 19 Aralık'ta başlayan satranç kursuna 4 grup halinde katılan 64 öğrenciden 30'u, başarıyla tamamladığı kursun katılım sertifikasını, almaya hak kazandı.

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ

Nuri Doğrul Kurs Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban,

"İnegöllülerin hayat standartlarını yükselterek, nitelikli işgücünü artırmak için yoğun çaba harcıyoruz. Bununla alakalı gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızın en önemlilerinden biriside İNESMEK. 2011 yılında 2 kurs merkezi ile eğitim vermeye başlayan İNESMEK bugün 11 farklı merkezde İnegöl halkına ücretsiz eğitim veriyor."

52 BRANŞTA EĞİTİM

"İNESMEK'i halkımızın ayağına götürdük. 2011 yılında eğitim vermek üzere 14 branşla yola çıkan İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarımız, İnegöl halkının talepleri doğrultusunda branş sayısını 52'ye yükselterek hizmet vermeye devam ediyor.

İNESMEK kurslarında el sanatlarından bilişim teknolojisine, yabancı dil eğitimlerinden kişisel gelişime, meslek eğitimlerinden sanat ve tasarım kurslarına kadar pek çok alanda eğitim verilmektedir" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Satranç kurslarına öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğunu belirten Alper Taban,

"İNESMEK kurs merkezinde gerçekleştirilen eğitimlere 4 grup halinde 64 öğrenci katıldı. Haftada 2 saat eğitimlerini tamamlayan 30 öğrenci sertifika almaya hak kazanmıştır. Çocuklarımızın yüzünde biz güzellikleri görebiliyoruz.

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

Kendilerinin bu faaliyetlerden mutlu ayrıldığını düşünüyoruz. Çocukların özellikle kişisel gelişim ve zeka gelişimlerine ciddi manada katkı koyabilecek bir oyun ve spor dalı olduğunu düşünüyorum" dedi.