İTSO tarafından hazırlanan stratejik plan doğrultusunda KOSGEB işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında bu yılki 4. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programı geçen hafta içinde gerçekleştirilirken Odanın Konferans Salonu'nda düzenlene eğitime katılan 30 kursiyer eğitimde başarılı olarak sertifika almaya hak kazandılar.

19-22 TEMMUZ TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİ

Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu

KOBİ geliştirme uzmanı Sevi Yumuk Tonak tarafından verilen eğitime katılan kursiyerlere, kapasitelerini ortaya koyma ve iş fikirlerini uygulamaya dönüştürme konularında bilgiler verildi. 19-22 Temmuz tarihleri arasındaki eğitim programına katılan kursiyerler, iş planı kavramı ile tanıştırılarak, altyapısı sağlam başarılı işletmelerin kurulabilmesi için gerekli bilgiler aktarıldı. Öte yandan bu yıl 4. kez düzenlenen programlara katılan toplam 120 kursiyer yeni girişimci adayı olarak sertifika almaya hak kazandılar. İTSO'nun bu yıl 8 girişimcilik eğitimi düzenleyeceği ve ilk dört programı tamamlayan kursiyerlere önümüzdeki günlerde yapılacak törenle belgelerinin verileceği belirtildi.

2010 YILINDAN BU YANA

İTSO Başkanı Metin Anıl, girişimcilik eğitimlerinin, girişimci adaylarına sağlam adımlarla iş dünyasına atılma ve iş fikirlerini uygulamaya dönüştürme imkanı verdiğini söyledi. Girişimcilik eğitimine katılan ve başarı sağlayarak belge alan adayların, hazırladıkları projelerin kabul görmesi halinde KOSGEB'den uygun koşullarda düşük faizli kredi ve hibe kredi alabileceklerini hatırlatan Anıl, "Amacımız iş dünyasına yeni girişimciler kazandırmak. 2010 yılından bu yana kesintisiz girişimcilik eğitimi ile sağlam işletmelerin kurulmasına destek oluyoruz. Rekabete dayalı küresel ekonomide güçlü oyuncu olabilmenin yolu, yeni fikirleri olan girişimcilerimizi ortaya çıkarmak ve desteklemekten geçiyor. Bu yöndeki desteğimiz devam edecek" dedi.