AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos'ta ülke topraklarının işgal güçlerinden temizlenmesiyle sonuçlanan Zafer Bayramı'nın, birlik ve beraberlik ruhunun tek vücutta hayat bulduğu, Türk milletinin destansı başarılarından biri olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Hüseyin Şahin, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ülkemizi işgal eden emperyalist güçlere karşı verilen kurtuluş mücadelesinin tüm dünyadaki masum milletlere meşale olduğunu dile getirdi. Kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandıran ve Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunu müjdeleyen 30 Ağustos zafer bayramının, tarih boyunca özgür yaşamış Türk milletinin esareti kabul etmeyeceğinin en önemli göstergesi olduğunu vurgulayan Hüseyin Şahin, bu başarın Türk ulusunun farklılıkları bir zenginlik olarak görerek, birlik ve beraberlik halinde hareket etmesiyle geldiğini belirtti.

DUMLUPINAR'DA TEK YUMRUK OLDUK

Türk milletinin, yokluklara, imkansızlıklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti: "30 Ağustos Zafer Bayramı, kuşkusuz ülkenin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar tek vücut halinde hareket ederek bağımsızlık mücadelesi veren Türk milletinin tarihindeki şanlı destanlardan biridir. Çanakkale'de, Kocatepe'de, Dumlupınar'da tek yumruk olarak, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen güçlere karşı dik durmuş, bağımsızlık ve özgürlüğünden ne pahasına olursa olsun asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.

Kurtuluş savaşını taçlandıran ve Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunu müjdeleyen Zafer Bayramı, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini oluşturuyor. Zafer Bayramı, ortak iradeyle yazılan bir tarihtir. Balkanlardan, Kafkasya'dan, Ortadoğu'dan gelip Anadolu'da buluşmuş, farklı kültürleri içinde barındıran, bu zenginlikleri tek potada eritip tek vücut olan Türk Milleti, bugünde aynı ruh içinde, barış ve kardeşlik içinde yaşamak zorundadır."

İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

ŞENLİK, KONSER VE KUTLAMA YAPILMAYACAK

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinerek, Türkiye'nin ayrışmaya değil bütünleşmeye ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Terör olayları nedeniyle Zafer Bayramı'nda şenlik, konser ve kutlama yapılmayacağını belirten Şahin, "Dün olduğu gibi bugün de ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için birçok vatan evladı canlarını vermiş, şehit olmuşlardır. Ülkemizin geçirdiği zor günlerde, şanlı ecdadımızın mirasçıları olarak bugün de aynı duyarlılık içinde, kardeşlik anlayışı içinde hareket etmeliyiz. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemiz için canlarını veren tüm şehitlerimizi saygıyla ve şükranla anıyoruz" dedi.