Eskişehirde yaşayan ve çeşitli üniversitelerde eğitim gören 5 genç, 11 Ağustos 2013 tarihinde bisikletleriyle İznik’te gezmeye gitti. Daha sonra İznikten Eskişehire dönmek üzere yola çıkan 5 genç, Bursa- Ankara karayolunun İnegöle bağlı Kulaca Köyü kavşağına geldiklerinde, arkadan gelen Mustafa Ayaz yönetimindeki otomobil, bisikletli gruba çarptı. Her biri yola savrulan gençlerden 30 metre ileri düşen Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi öğrencisi Tolga İsmail Beyenir olay yerinde yaşamını yitirdi. 24 yaşındaki Abdil Done ile 28 yaşındaki Sinan Günçınkan ise yaralandı. Yaralı gençler, ambulans ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis bölümüne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Grupta bulunan diğer iki gencin hafif sıyrıklarla atlattığı kaza sonrası olay yerinde inceleme yapan polis ve jandarma, 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin ise yaralanmasına neden olduktan sonra kaçan sürücünün otomobilinden düşen aynaya el koydu. Kazayla ilgili İnegöl Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma sonucu otomobilin plakası aynadaki üretim numarasından bulunarak ehliyetsiz olduğu tespit edilen sürücü Mustafa Ayaz, Hamamlı Köyünde yakalanarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ayaz verdiği ifadede korktuğu için olay yerinden kaçtığını söyledi.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Mustafa Ayaz, 31 Marttaki duruşmada 5 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dosyanın gittiği Yargıtay, 3 Temmuz 2014 tarihinde verilen 5 yıl 8 yıl hapis cezasını az bularak, davanın yeniden görülmesini istedi.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde dün yapılan yargılamada 14 aydır tutuklu bulunan Mustafa Ayazın cezası bu kez mahkeme heyetinin taktir hakkını kullanmaksızın 8 yıl 6 aya çıkarılırken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.