Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?

Okullar Arası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Koşusu dün Hikmet Şahin Kültür parkında yapıldı. 18 okul takımı ve 87 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği yarışta, küçük kızlar, küçük erkekler, yıldız kızlar ve yıldız erkekler olmak üzere sporcular 4 kategoride yarıştı.

AKÇA'DAN SPOR TAVSİYESİ

Yarışlarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Ali Akça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel tarafından madalyaları ve kupaları takdim edildi. Kupa töreninde konuşan Kaymakam Ali Akça, "94 yıl önce Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatürk'ün önderliğinde 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Atatürk, TBMM'nin açıldığı bu günü siz değerli çocuklara bayram olarak hediye etti. Bu bayram günü dolayısıyla bu koşuları düzenliyoruz. Bu vesile ile Rahmetli Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözünü hatırlatmak isterim. Çocuklar, spor yapın okuyun ve ahlaklı birer birey olarak geleceğe yürüyün. Bayramınızı tebrik ediyorum" dedi.

DERECEYE GİREN OKULLAR

4 kategoride 87 sporcunun ve 18 okul takımının yarıştığı müsabakalarda ferdi ve takım olarak derece alan sporcu ve okullar ise şöyle sıralandı:

1200 metrede yarışan küçük kızlar kategorisinde Huzur Ortaokul öğrencisi Merve Durak 1'inci, A.İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Şevval Nur Yıldız 2'nci ve 80. Yıl Ortaokulu öğrencisi Evin Erdoğan 3'üncü oldu. Küçük kızlarda okul sıralaması ise şöyle: 80. Yıl Ortaokulu 1'inci, A.İmam Hatip Ortaokulu 2'nci ve Huzur Ortaokulu 3'üncü.

1500 metrede yarışan küçük erkekler kategorisinde ise Cemil Sönmez Ortaokulu öğrencisi Azat Karasu 1'inci oldu. Alanyurt Ortaokulu öğrencisi Emirhan Koç yarışı 2'nci tamamlarken, Cemil Sönmez Ortaokulu öğrencisi Berkay Budak ise 3'üncü oldu. Küçük erkekler okul sıralamasında ise Cemil Sönmez 1'inci, İstaş Kentaş 2'nci ve Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu 3'üncü oldu.

2000 metrede yarışan yıldız kızlar kategorisinde ferdi sıralamada Alanyurt Ortaokulu öğrencisi Azime Alan 1'incilik ipini göğüsledi. İstaş Kentaş Ortaokulu öğrencisi Eslem Gezen 2'nci olurken, Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu öğrencisi Seda Nur Balcı da yarışı 3'üncü tamamladı. Yıldız kızlar kategorisinin okul sıralamasında ise Muzaffer Samda 1, Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu 2'nci oldu.

3000 metrede yapılan yıldız erkekler kategorisinde Akhisar Ortaokulu öğrencisi Enver Kılbaş 1'inci oldu. İstaş Kentaş Ortaokulu öğrencisi Mustafa Dilmen yarışı 2'nci tamamlarken, Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu öğrencisi Sefa Baykal da 3'üncü oldu. Yıldız erkeklerde okul sıralaması ise şöyle: 1'inci Akhisar Ortaokulu, 2'nci Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu, 3'üncü Şükrünailipaşa Ortaokulu.

.