Her Cumartesi günü Nikah dairesi önünde kurulan 2. el açık oto pazarı vatandaşlardan yoğun talep görüyor.

Arabasını satmak isteyen ile araba almak isteyeni buluşturan pazarda insanlar rahat bir şekilde araç alıp satabiliyor.

Eski ve yeni modellerin sergilendiği 2. el açık oto pazarını gezerek, pazarın nabzını tuttuk. Her marka ve modelde araçların bulunduğu pazarda herkese ve her bütçeye göre araç bulmak mümkün.

750 ARAÇ SATIŞTA

Hava sıcaklıklarının artmaya başlaması ve tatil döneminin yaklaşmasıyla 2. el otomobil piyasasında yaşanan hareketlilik İnegöl'deki pazara da yansıdı.

CHP Genel Yardımcısı Karabat'tan Konut Piyasası Eleştirisi: Yüksek Faizler Ev Sahibi Olmayı İmkansız Kılıyor CHP Genel Yardımcısı Karabat'tan Konut Piyasası Eleştirisi: Yüksek Faizler Ev Sahibi Olmayı İmkansız Kılıyor

Sıkı pazarlıkların yapıldığı pazarda hafta sonu araç ve vatandaş yoğunluğu yaşandı.

Pazarda hafta sonu yaklaşık 750 aracın satışa çıkartıldığı bildirilirken, araç satışlarında sıkı pazarlıklar yapıldı.

HER BÜTÇEYE ARAÇ

Oto pazarına alıcıdan çok gezen ve vakit geçiren vatandaşların geldiği görülürken, satışa sunulan araç fiyatları ise 6 bin TL ile 85 bin TL arasında değişti.

İkinci el oto pazarında fiyatları pahalı bulduklarını belirten bazı vatandaşlar;

"Araç almak için pazara geldik. Şu anda almak istediğimiz araçların fiyatları yüksek ancak ileriki günlerde hem araç sayısı artar hem de araçların fiyatları bu aylara oranla biraz daha düşer. Şimdilik sadece izlemekle yetiniyoruz" dediler.

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

Araç satıcıları da; "Fiyatlar düşük ama alıcılar bundan memnun değil. Şuanda otomobil almanın tam zamanı ama nedense kimse fiyatları beğenmiyor" diye konuştular.

Bu arada yaz aylarına yaklaşılmasıyla 2. el otomobil talebinin arttığı ve fiyatlarının yükselebileceğini ifade eden yetkililer, araç almayı düşünenlere, ellerini çabuk tutması tavsiyesinde bulundu.