SGK'nın SUT değişikliği Resmi Gazete'de SGK'nın SUT değişikliği Resmi Gazete'de

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Atatürk Bulvarı’ndaki bisiklet park yeri montajı sonrası açıklamalarda bulundu.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ

Taban; “Bilindiği üzere İnegöl düz bir ovada yerleşim birimi. Bundan dolayı vatandaşlarımızın büyük bir bölümü de ulaşım aracı olarak genelde bisikleti tercih ediyor.

İlçemizde bisikletin de ulaşım araçlarında önemli bir yeri olduğu malum. Şehrimizde bisiklet sadece spor amacıyla değil, aynı zamanda ulaşım aracı olarak kullanılmakta”

“Yıllardır kontrolsüz ve düzensiz bir şekilde bırakılan bisikletlerin görüntü kirliliği yanında vatandaşların da rahat hareket edememesine sebebiyet verdiğini biliyoruz.

Zaman zaman kaldırım üzerine veya kenarına bırakılan ya da özellikle çarşı merkezi gibi yoğunluğun sürekli olduğu yerlerde gelişigüzel park edilerek görüntü kirliliği oluşturan bisikletleri görüyoruz” dedi.

KALDIRIM İŞGALİNE PARALEL ÇALIŞMA

Kaldırım işgali kararı sonrası bisiklet parklarının zaruri olduğunu kaydeden Taban;

“Özellikle 2 Şubat’ta yürürlüğe giren ve belediyemizin üzerinde titizlikle durduğu kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik düzenleme kapsamında, yayalara ait olan kaldırımlara bisiklet, motosiklet park edilmemesi için bu çalışmayı başlattık.

Belediye zabıta ekiplerimizce belirlenen 17 noktaya belediyemiz atölyesinde üretilen bisiklet park yerlerinin montajı çalışmalarına başlanılmıştır. Atölyemizde üretimi yapılan 3 metre uzunluğundaki bisiklet park yerleri belirlenen alanlara konulacaktır”

“Belediye olarak bisiklet ve motosiklet kullanan vatandaşlarımızdan bisiklet ve motosikletleri için bu park alanlarını kullanmalarını özellikle istiyoruz. Bu uygulamanın ilk örneğini de bugün gerçekleştiriyoruz.

Bu alanda başlattığımız bisiklet parklarımızla daha kontrollü ve sağlıklı bir park yeri oluşturup, hem görüntü kirliliğini önleyecek, hem de vatandaşımızın kaldırımlarda daha rahat hareket etmesini sağlamış olacağız.

Uygulamamızı Fen İşleri Müdürlüğümüz marifetiyle İnegöl’ün 17 farklı noktasında gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Uygulamamızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek açıklamalarını sonlandırd