Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız"
Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Tüfekçikonak’ta yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Yiğit, yaptığı açıklamada; “Büyükşehir Yasasıyla mahalleye dönüştürülen köylerde hizmetlerimiz devam ediyor. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda yeni mahallelerimizde özellikle acil ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak alt yapıdan üst yapı çalışmalarına, çocuk parklarından köprü yapımlarına kadar pek çok alanda İnegöl belediyesi olarak hizmet götürmeye çalıştık. Bugün bu çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz İnegöl’de yaşayan tüm hemşerilerimize hizmet götürmek. Bu sebeple İnegöl’ümüzün her alanını ihya edip, hep birlikte daha güzel şartlarda yaşamanın yolunu arıyoruz” dedi.

ESKİKÖY VE TÜFEKÇİKONAK TAMAM

“Bu hedef doğrultusunda köyden dönüşen mahallelerimizde de şehir standartlarına ulaşmayı amaçlıyoruz” diyen Yiğit; “Bu amaçla belediyemizin düzenlemiş olduğu ihaleler ile 95 yeni mahallemize çeşitli hizmetler sunuyoruz. 47 yeni mahallemizde yapılacak olan taş ve tretuvar çalışmalarımıza gerek ekipman ve gerekse personel olarak hazır durumdayız. Yeni mahalle olarak bağlanan yerleşim bölgelerimde yapılacak olan tretuvar çalışmalarına Eylül ayında başladık. Eskiköy Mahallesi’nden başlayan tretuvar çalışması şu an da bulunduğumuz Tüfekçikonak Mahallesi’nde devam ediyor”

“Yapılan bu çalışmalarda, Tüfekçikonak Mahallesi’nde yaklaşık 1700 m2’lik taş ve tretuvar uygulaması yapıldı, alt yapıyla alakalı 5 adet baca yol seviyesine yükseltildi, köyün kuzeyinde bulunan köprüden sonraki cadde ’de çalışmalar yapıldı, taş döşenmeden önce iş makinaları ile tesviye işlemi yapıldı, taş döşeme işlemi bittikten sonra bozulmalar olmaması için arasına kum serildi ve betonlama yapıldı. Şu ana kadar işlemleri tamamlanmış olan Elmaçayır, Eskiköy, İclaliye, Karakadı, Kestanealan, Lütfiye, Bahariye, Hayriye, Konurlar, Çiftlik, Karagölet, Turgutalp, mahallelerimize Tüfekçikonak mahallemizi de katarak 13’e yükselmiştir. Müteahhit firmamız 2 köy şantiyesi 2 merkez şantiye olmak üzere 4 şantiyeyle uygulamalara devam etmektedir. Çalışmalarımızın hız kesmeden devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyor, yapılan bu çalışmanın mahalle sakinlerimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.